BLOOM familiemediation
Tarieven

Tarieven

Tarieven

Kosten en opbouw

De kosten van BLOOM familiemediation in Venlo zijn op basis van het uurtarief van de familiemediator. De uren die in rekening worden gebracht zijn opgebouwd uit de uren van de bijeenkomsten en de tijd die nodig is ter voorbereiding en verslaglegging. BLOOM familiemediation zal, te allen tijde, op uw verzoek een verrichtingsstaat overhandigen.

Aantal bijeenkomsten

Het aantal bijeenkomsten bij BLOOM familiemediation is niet precies aan te geven en hangt af van de inhoudelijke complexiteit maar ook van jullie inzet en commitment. In algemene zin is wel aan te geven dat voor scheidingsbemiddelingen, waar geen kinderen bij betrokken zijn, tussen de 2 en 4 bijeenkomsten nodig zijn. Zijn er wel kinderen bij betrokken, dan ligt dat gemiddelde op 4 à 7 bijeenkomsten. De bijeenkomsten duren maximaal 1,5 uur. Daarnaast zal de BLOOM familiemediation zorgen voor het opstellen van de alimentatieberekening, het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Dit ligt gemiddeld op 8 tot 12 uur per scheiding.

Bijkomende kosten zijn onder andere het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank door een advocaat, griffierechten en kosten uittreksels.

Uurtarief

Het uurtarief van BLOOM familiemediation bedraagt € 132,23 per uur excl. 21% BTW (€ 160,00 per uur incl. BTW). Door te kiezen voor een mediator bent u voordeliger uit dan als u beiden een advocaat aanstelt om uw belangen te behartigen.

Kunt u deze kosten niet zelf betalen? Kijkt u dan op de website van de Raad van Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor een toevoeging.

All-in afspraak

Wilt u niet voor onverwachte kosten komen te staan? Vind u het prettig om van te voren de kosten van het traject vast te leggen? U kunt het traject ook afkopen waardoor u zeker weet wat het traject u gaat kosten. In deze all-in prijs zijn alle kosten berekend en bent u ervan verzekerd dat dit de enige factuur is die u krijgt. De all-in prijs is €3995,- voor het gehele traject. In het eerste gesprek kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van het all-in aanbod. BLOOM familiemediation is het recht voorbehouden om per traject te bepalen of u in aanmerking komt voor deze all-in prijs.