BLOOM familiemediation
Mediation bij een vastgelopen ouderschapsplan

Mediation bij een vastgelopen ouderschapsplan

Een vastgelopen ouderschapsplan

Jullie zijn al een tijd uit elkaar en hebben eerder afspraken vastgelegd rondom de afwikkeling van jullie relatie. Er is wellicht een ouderschapsplan of jullie hebben in het verleden afspraken gemaakt over jullie gezamenlijke ouderschap.

Toch gaat het de laatste tijd niet zo lekker. Er zijn veel irritaties over en weer. Afspraken worden niet nagekomen of de gemaakte afspraken zijn niet specifiek genoeg waardoor jullie beiden een andere invulling geven aan de afspraken.

Bij de eerste irritaties waren jullie nog in staat om het met elkaar bespreken. Helaas gaat dit steeds lastiger of is er helemaal geen communicatie meer mogelijk zonder ruzie of irritatie.

Het kan ook zo zijn dat er nieuwe partners zijn die andere opvattingen hebben. Het geeft nieuwe inzichten die wellicht niet altijd bevorderlijk zijn voor de relatie tussen de ex-partners.

Dit is voor jullie als ex-partners een vervelende situatie. Voor de kinderen is dit meer dan een vervelende situatie. Ouders die ruzie maken, elkaar haten, niet met elkaar praten, slecht over de ander praten, voor te veel kinderen is dit dagelijkse werkelijkheid. Een kind wil vrij zijn om van zijn ouders te houden. Kinderen hebben alles door en horen alles.

Bedenk je dus… Is je gelijk krijgen, het ongeluk van je kind waard? Het is nooit te laat om de situatie te veranderen en de relatie met je ex-partner te verbeteren. Jullie zijn verantwoordelijk voor het geluk van jullie kind(eren).

Tijdens mediation gaan jullie in gesprek om oud zeer achter jullie te laten, nieuwe afspraken te maken en voor de toekomst een beter communicatiepatroon vast te stellen.

Is bovenstaande situatie herkenbaar? Neem dan contact op met BLOOM familiemediation en ga in gesprek met je ex-partner. Het is nooit te laat om de situatie te verbeteren voor jullie kinderen.