BLOOM familiemediation
PILOT

PILOT

Gezocht voor PILOT: ex-stellen die de strijdbijl willen begraven

Kent u of bent u de volgende persoon? U bent al langere tijd niet meer bij u ex-partner maar u heeft samen kinderen. Verloopt na al die jaren de communicatie nog steeds niet goed of is er altijd ruzie? Lees dan verder.

BLOOM familiemediation ontwikkelt momenteel een nieuw traject en zoekt daarvoor 5 ex-stellen die kosteloos het traject willen volgen als pilot.

Voor wie?

Ex-partners die gezamenlijk gezag hebben over hun kinderen en:

 • in conflict blijven met elkaar;
 • de kinderen hier (veel) overlast en verdriet van hebben;
 • zij hier zelf niet meer uitkomen;
 • open staan om via mediation het conflict op te lossen.
Waarom deelnemen?

De belangrijkste reden zijn de kinderen. Kinderen kunnen jarenlange lichamelijke en psychische klachten ervaren door een zogenoemde vechtscheiding. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat kinderen van gescheiden ouders moeite hebben met het aangaan van relaties. Bij een aanhoudend conflict van ouder kunnen deze gevolgen nog heftiger zijn.

Daarnaast zou het u en uw ex-partner enorm kunnen helpen in uw eigen gezondheid en geluk om geen doorlopend conflict te hebben met de persoon die voor altijd in uw leven zal blijven.

Wat houdt het traject in?

Het doel van het traject is ervoor te zorgen dat er gezamenlijk ouderschap kan worden uitgeoefend zonder conflicten. Doormiddel van mediation worden knelpunten, aannames en irritaties zo goed als verholpen en komt er een betere verstandshouding tussen de ex-partners.

Er zullen 3 mediationsessies plaats vinden van elk 1,5 uur, de sessies zijn ten allen tijden met beide ex-partners. De sessies vinden plaats op het kantoor van BLOOM familiemediation in Venlo.

Kosten en voorwaarden
 • Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname van deze pilot.
 • Er zijn maximaal 5 plekken, dus ben er snel bij.
 • Er zal voorafgaand aan de inschrijving een intakegesprek plaats vinden, waarbij beide partijen aanwezig dienen te zijn.
 • BLOOM familiemediation zal n.a.v. het intakegesprek bepalen of de pilot kan worden ingezet.
 • Deelnemers stemmen in met het invullen en retourneren van een evaluatieformulier.
 • Deelnemers stemmen in met het (geanonimiseerde) gebruik van de gegevens uit de evaluatie.
 • Deelnemers ondertekenen een mediationovereenkomst alvorens het traject gestart wordt.
Hoe deelnemen?

Heeft u al contact gehad met uw ex-partner en wilt u beide dit traject volgen? Dan kunt u een mail sturen naar maaike@bloomfamiliemediation.nl onder vermelding van “aanmelden pilot”. Daarbij is het belangrijk dat uw ex-partner in de “CC” staat. Verdere informatie over het intakegesprek en de voorwaarden zullen dan naar u beiden verzonden worden.

Heeft u nog geen contact gehad met uw ex-partner? Wellicht vindt u het lastig om het te vragen? Of is er helemaal geen communicatie meer mogelijk? Bedenkt u dan dan het zeer waarschijnlijk is dat uw ex-partner ook last heeft van het lopende conflict. Neem in het belang van de kinderen de eerste stap en stuur een link van deze webpagina.

Belangrijke noot

Elke vorm van mediation kan alleen slagen als beide partijen (enigszins) bereid zijn om het conflict op te lossen. Beide partijen dienen vrijwillig aan mediation deel te nemen. De mediator moet ten allen tijden neutraal en onpartijdig zijn, dit is ook de reden dat BLOOM familiemediation geen informatie van de partijen vooraf wilt ontvangen. Gesprekken, emails en documenten worden altijd met beide partijen gevoerd of verzonden.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze pilot niet geschikt is voor ex-partners die te maken hebben of hebben gehad met welke vorm van geweld dan ook. Voor de begeleiding van conflicten waar geweld een rol speelt verwijs ik u door naar Veilig Thuis of de politie.