BLOOM familiemediation
Over mij

Over mij

Over mij

Ik ben Maaike Thissen-Heuvelings, oprichtster en eigenaar van BLOOM familiemediation in Venlo.

Vroeger als kind van gescheiden ouders en nu als stiefmoeder van een stiefzoon voel ik nog dagelijks de pijn van ouders die niet met elkaar om kunnen gaan. Ik  voelde de frustratie, onbegrip en gevoel van machteloosheid over de situatie.

Ik merkte hoe minder communicatie leidde tot nog meer onbegrip en aannames over en weer en dat dit alleen maar escalerend werkte. Ik voelde me ongehoord, gekleineerd, gekwetst en had totaal geen grip op de situatie. De angst om te “verliezen” of onomkeerbare fouten te maken hielden me ‘s nachts wakker.

Iedereen weet dat je iemands gedachtes niet kan lezen, toch gebeurt dit dagelijks in scheidingen. Gedachtes als “Ik weet zeker dat hij/zij nu dit denkt en dan ervoor gaat zorgen dat ik…” Of “Zie je nou wel! Wedden dat hij/zij mij nu kapot gaat maken!” Deze doemscenario’s zorgen ervoor dat jijzelf in de actiestand gaat en (wellicht) juist zorgt voor de escalatie.

Niet zelden kom ik tegen dat ex-partners op basis van aannames keuzes maken die ervoor zorgen dat het conflict nog verder escaleert. Keuzes die gebaseerd zijn op angst, verdriet en woede in plaats van op feiten.

Daar waar ik vroeger dacht dat zo min mogelijk communicatie zou leidde tot meer rust in de situatie zie ik nu in dat blijven communiceren juist de sleutel is tot een betere verstandshouding.

Door mijn opleiding en het voeren van mediations heb ik geleerd dat naar elkaar uitspreken wat je verlangens en behoeftes zijn, dé manier is om afspraken te maken waar alle partijen achter staan.

Ik zie dagelijks hoe, schijnbaar onoplosbare, tegenstrijdige verlangen en behoeftes tóch oplosbaar blijken. Hoe ouders die op randje vechtscheiding zitten elkaar wel over en weer dingen kunnen gunnen. Belangrijker nog, ik zie aan het einde van de mediation ouders die afspraken kunnen maken over hun kinderen in plaats van ex-partners die een diepe wrok naar elkaar hebben.

Mijn doel is:

  • Ouders die de situatie accepteren en weer vertrouwen hebben in de toekomst.
  • Ouders die samen een concreet ouderschapsplan hebben gemaakt waarvan ze weten dat ze met hun ex-partner kunnen praten over incidentele wijzigingen.
  • Ouders die weten dat ze er samen alles aan doen om de kinderen zoveel mogelijk te beschermen van nog meer onnodige pijn door de scheiding.
  • Ouders die hun scheiding hebben geregeld en weer rust krijgen om naar de toekomst te kijken omdat ze weten waar ze aan toe zijn.

Elke dag werk ik met veel passie en voldoening in dit vak en sta ik met BLOOM familiemediation klaar om jullie te helpen. Hebben jullie nog vragen, neem gerust contact met mij op. Wil je meer weten over Mediation? Klik dan op de knop hieronder.