BLOOM familiemediation
Mediation voor alleen een ouderschapsplan

Mediation voor alleen een ouderschapsplan

Mediation voor alleen een ouderschapsplan

Tegenwoordig is het natuurlijk allang niet meer zo dat je getrouwd moet zijn om een kind samen te krijgen. Ook is er wellicht helemaal geen sprake van een relatie? Of is de relatie al voorbij voor het kind geboren is?

Toch hebben jullie samen een kind gekregen of wordt het kind binnenkort geboren en zou het zeer wenselijk voor jullie, en bovenal voor het kind, zijn om een en ander vast te leggen met betrekking tot de verzorging en opvoeding van jullie kind. BLOOM familiemediation is er ook voor jullie in deze situatie. BLOOM familiemediation kijkt met jullie naar jullie individuele wensen, de behoefte van het (toekomstige) kind en overige zaken die moeten worden geregeld.

Waarom een ouderschapsplan?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat elk kind beide ouders om zich heen wil hebben (uiteraard met de uitzondering van onveilige ouders). De drang naar omgang met ouders is een zeer sterk natuurlijk instinct van de mens. Door samen afspraken te maken over de verzorging en opvoeding van jullie kind, geven jullie het kind ook ‘toestemming’ om dit zo te mogen ervaren.

Daarnaast scheelt het jullie een hoop frustratie en irritatie als jullie alles aan de voorkant goed hebben afgesproken. Dit wil niet zeggen dat er geen uitzonderingen kunnen worden gemaakt. Hoe meer tijd en energie jullie in het ouderschapsplan hebben gestoken hoe makkelijker jullie het kunnen naleven. Door van tevoren af te spreken hoe jullie in de toekomst met bepaalde situaties omgaan, zijn er minder verrassingen op ongelegen momenten.

Als laatste speelt ook mee dat jullie elkaar in de neutrale omgeving, de praktijk van BLOOM familiemediation in het Wilheminapark in Venlo, kunnen vertellen welke angsten, verlangens en wensen jullie hebben. Tijdens het mediationproces zullen de aspecten vrijwilligheid, zelfbeschikking, vertrouwelijkheid en gestructureerde communicatie bijdragen aan een betere onderlinge communicatie.

Aangezien dit traject niet een gehele scheidingsprocedure betreft, ligt het aantal mediation sessies lager dan bij een scheidingsmediation en zijn er minder administratieve werkzaamheden voor BLOOM familiemediation.