BLOOM familiemediation
Mediation in erfrechtconflicten

Mediation in erfrechtconflicten

Advocaat of mediator

Zijn jullie naar aanleiding van een erfenis in een conflict geraakt en willen jullie dit conflict oplossen maar lukt het jullie niet zelf? De eerste keuze die jullie moeten maken is of jullie kiezen voor een advocaat of een mediator zoals BLOOM familiemediation in Venlo? Oftewel, willen jullie je recht halen of willen jullie de familieband behouden en beiden tevreden zijn over de uitkomst? Dit is in deze fase een belangrijke keuze waar niet te lichtzinnig over moet worden gedacht. Als de “harde weg” is ingeslagen van het procederen in families, is het vaak erg moeilijk om alle partijen nog vrijwillig aan de mediation tafel te krijgen. Onderhandelen via advocaten of een rechterlijke uitspraak over emotionele zaken zorgt vaak dat de communicatie tussen de partijen fout loopt. Aannames, vooroordelen en onbegrip zijn hier eerder regel dan uitzondering.

Hoe was jullie band voorheen? Heeft de ander je al eens opzettelijk dwars willen zitten of lijkt dit nu maar zo? Kan het zijn dat de andere partij helemaal geen kwaad in de wil heeft maar ook een onderliggend verlangen heeft waarom hij of zij je nu niet tegemoet kan komen?

BLOOM familiemediation kan jullie begeleiden in het herstellen van de familieband en ervoor zorgen dat jullie echt weten wat de ander denkt en voelt. Als jullie van elkaar weten wat de onderliggende belangen en wensen zijn kunnen jullie weer nader tot elkaar komen en met begrip en compassie jullie conflict oplossen.

Juridische afhandeling

Uiteraard is het ook mogelijk dat er nog juridische zaken moeten worden geregeld voor de afhandeling van de afspraken of het uitvoeren van het testament van de overledene. BLOOM familiemediation heeft samenwerkingsafspraken met verschillende advocatenkantoren en kan jullie hierin bijstaan.

Willen jullie meer informatie? Neem gerust contact op met BLOOM familiemediation in Venlo of maak vrijblijvend een afspraak via onderstaande knop. Ook is het mogelijk de brochure van BLOOM familiemediation aan te vragen middels onderstaande knop.