BLOG BY BLOOM: U gaat scheiden: wat nu?
BLOG BY BLOOM: U gaat scheiden: wat nu?

BLOG BY BLOOM: U gaat scheiden: wat nu?

U gaat scheiden: wat nu?

Maaike Thissen-Heuvelings – 7 april 2021

Uw huwelijk, geregistreerd partnerschap of relatie is voorbij. Het hoge woord is eruit maar wat nu? Wat moet u regelen? Hoe gaat het straks met de kinderen? Kunt u straks twee huizen betalen? In deze fase komen er zoveel vragen op u af dat het niet onwaarschijnlijk is dat u door de bomen het bos niet meer zien. En in al deze hectiek spelen de emoties ook nog een zeer grote rol.

Emoties

Weet dat het gevoel, overspoelt te worden, normaal is in deze fase. Het in goede banen leiden van emoties is juist in deze fase heel belangrijk. Wellicht denkt één van u nog niet toe te zijn aan het regelen van de scheiding. Echter hoe langer u wacht met het op een constructieve manier bespreken van uw gevoelens, hoe heftiger de “strijd” daarna kan worden.

Juridische afhandeling

Als u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap wilt laten ontbinden moet u dit via de rechtbank middels een verzoekschrift indienen. Bij dit verzoekschrift dienen een aantal stukken te worden bijgevoegd. Tijdens een mediationtraject helpt de mediator u en uw (ex)partner om deze stukken gezamenlijk op te stellen.  Doordat u beiden zelf betrokken bent in dit proces, zal wat er afgesproken wordt ook door u beiden gedragen worden. Het naleven van deze afspraken zal daardoor een zeer grote kans van slagen hebben.

Wist u dat?


Wist u dat wanneer u geen officieel partnerschap heeft maar er wel kinderen jonger dan 18 jaar in de relatie aanwezig zijn u ook wettelijk verplicht bent om een ouderschapsplan op te stellen? Mediation is er ook voor het opstellen van een ouderschapsplan.

Mediation

Tijdens een mediationtraject wordt niet alleen de scheiding op papier geregeld maar behandelen u en uw (ex)partner ook de emotionele kant van de scheiding. Onder begeleiding van een mediator bespreken u en uw (ex)partner hoe om te gaan met uw wensen en belangen voor de toekomst. Zijn er kinderen betrokken? Mediation helpt u om van (ex)partners naar gezamenlijk ouderschap te groeien.

Hoe lang duurt een mediationtraject?

Over het algemeen duurt een mediationtraject tussen de 3 en 5 sessies. Hoe veel tijd er tussen de sessies zit, is elk traject anders en kan door de partijen zelf beïnvloed worden.

Meer informatie?

Kent u iemand die meer informatie kan gebruiken of wilt u zelf meer weten over mediation? Kijk dan op de site www.bloomfamiliemediation.nl of neem vrijblijvend contact op via 06-39588163 of maaike@bloomfamiliemediation.nl.